Пятница, 2024-05-17, 1:03 AM Приветствую Вас Гость | RSS
Макеевская общеобразовательная школа I-IIст. №56
[ Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
  • Страница 1 из 1
  • 1
Форум » 2 класс » Информатика » Урок №15 (Як людина отримує інформацію.)
Урок №15
TatynaДата: Пятница, 2012-02-03, 3:55 PM | Сообщение # 1
Лейтенант
Группа: Администраторы
Сообщений: 62
Награды: 1
Репутация: 0
Статус: Offline
Заплющ очі. Що ти бачиш? Правда, нічого?! Розплющ очі. Який чудовий наш світ! Ти бачиш усу навколо. За допомогою очей людина сприймає інформацію про навколишній світ.
Через ніс ти не лише вдихаєш повітря, а ще й відчуваєш різні запахи. Можеш відрізнити пахощі квітки від запаху піцци. За допомогою носа людина отримує інформацію про запахи.
А за допомогою язика ми отримуємо інформацію про смак напою або їжі.
Якщо затулити долонями вуха, то тебе огроне тиша. За допомогою вух людина отримує інформацію про звуки навколишнього світу.
Якщо сісти на гарячий пісок або ввійти у холодну воду, наша шкіра одразу зреагує. Якщо, не дивлячись на предмет, узяти його в руки, то можна відчути, який він: гострий чи тупий, м`який чи твердий, круглий чи якоїсь іншої форми. Людина може сприймати інформацію за допомогою шкіри.
Отже, очі, ніс, язик, вуха, шкірадопомагають людині сприймати інформацію.

Практична робота за комп`ютером.
Сьогодні ти малюватимеш "Бабусин сад" -- фруктові дерева з плодами, кущики з ягідками, а також дізнаєшся, що малювати можна не лише за допомогою лівої кнопки миші, але й за допомогою правої.
Ти, мабуть помітив, що на пальтрі кольорів, зліва, під квадратиком, що показує обраний колір, ховається ще один квадратик. Зараз він білого кольору. Але підведи вказівник до зеленого кольору в палітрі кольорів і клацни праву конопку миші. Цей квадратик став зеленим. Тепер малюй олівцем (або пензлем), натискаючи й утримуючи праву кнопку миші. І олівець малюватиме зеленим кольором!
Отже, ти можеш малювати за допомогою лівої та правої кнопок миші, начебто автоматично кульковою ручкою, що може писати двома кольорами. Колір, що обирається правою кнопкою миші, називається кольором фону.
Для перегляду палітри кольорів скористайтеся файлами вкладеннями (прикреплениями) ниже.
Прикрепления: 0067460.png (5.8 Kb) · 9154574.png (8.4 Kb)
 
Форум » 2 класс » Информатика » Урок №15 (Як людина отримує інформацію.)
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск: